ROBBY ROTHSCHILD – ROBBY ROTHSCHILD (EP)

Robby Rothschild is een jonge Amerikaanse singer-songwriter uit Santa Fe, New Mexico die naast zijn solocarrière ook samen met zijn oudere broer Char Rotschild deel uitmaakt van het folkduo ‘Round Mountain’ en als percussionist meespeelt tijdens live shows van hardrockzanger Kip Winger en de Duitse flamencogitarist en songschrijver Ottmar Liebert. Midden de coronacrisis van 2020 bracht hij de tijdens deze periode zeer toepasselijke single “Smiling Behind The Mask” online uit.

Maar daarnaast verschijnt nu ook een naar zichzelf vernoemde solo debuut-EP met zes eigen composities in het folkgenre. Co-producer van het minialbum was Kip Winger en bij de opname kreeg hij hulp van enkele collega-muzikanten: de reeds vermelde Ottmar Liebert speelt op gitaar mee in het nummer “Bead Of Glass”, Calvin Hazen speelt gitaar bij de song “Open Wide”, zijn broer Char speelt op accordeon, Jon Gagan op contrabas, Jerry Weimer op klarinet en viool en cello worden bespeeld door respectievelijk Yuko Shimokawa en Dana Winograd.

Zelf speelt Robby Rotschild op akoestische gitaar, piano, drums, handpercussie en op het West-Afrikaanse instrument kora, een harpachtig snareninstrument. De zes songs op deze cd zijn het deels akoestische “Untie Me” en “Question Mark” met backing vocals van Tawanda Suessbrich-Joaquim, het melodieuze “Open Wide” en “Encircled” waarop Moira Smiley harmonieus meezingt en de tracks “Save Me A Place” en “Bead Of Glass”. De thema’s van de zes liedjes op deze EP zijn gebaseerd op de liefde die blijkbaar voor hem spijtig genoeg niet zo goed gelopen is. Hij noemt het zelf een ‘break-up’album met liedjes die als een genezend medicijn dienst zullen moeten doen.

(valsam)
“Usually performing with his older brother Char in the folk duo ‘Round Mountain’, singer-songwriter and mult-instrumentalist Robby Rotschild from Santa Fe, New Mexico is now debuting as a solo artist with six self-penned tracks on his first EP which is titled after himself.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran